април 20, 2023

Burberry

От Екипът на Viale Moda
Burberry

Burberry е британска модна къща, основана през 1856 година в Базингсток, Англия. Компанията е известна със своята класическа кройка на палта, която е символ на елегантността и стила на британската култура.

Burberry е основана от Томас Бърбери, който започва да произвежда здрави и водоустойчиви палта за ловците и рибарите. През годините, марката се разраства и започва да произвежда и други дрехи и аксесоари, като шалове, дамски и мъжки облекла, чанти и парфюми.

Един от най-известните продукти на Burberry е класическото им палто, което е с дизайн, вдъхновен от военните униформи. Палтата са изработени от водоустойчив габардин и имат иконичен крой с кръгла яка, каишка на кръста и копчета с логото на марката.

През годините Burberry става любима марка на много знаменитости, включително на Аудрей Хепбърн, Хъмфри Богарт и Кейт Мос. Марката е известна и със своите рекламни кампании, като най-известната е с Бекъм, която събра милиони гледания по целия свят.

Днес Burberry продължава да бъде една от най-иконичните марки в света на модата. Марката продължава да разширява своята колекция, като предлага и модерни дрехи и аксесоари, които са в съответствие с най-новите тенденции в модата.