април 13, 2023

Donatella Versace

От Екипът на Viale Moda
Donatella Versace

Донатела Версаче е италиански дизайнер и наследничка на световноизвестната марка Версаче. След смъртта на брат си Джани Версаче, тя поема управлението на марката и успява да я върне на върха на модния свят.

Донатела Версаче е родена на 2 май 1955 г. в град Реджо ди Калабрия в Южна Италия. Тя е най-младото от четирите деца на Джани Версаче и майка им Франческа. От малка Донатела е обгърната от света на модата и дизайна, благодарение на работата на баща си.

След като завършва училище, Донатела Версаче започва да работи за марката на брат си. Тя става директор на аксесоарите на Версаче през 1989 г. и допринася значително за успеха на марката. След смъртта на Джани Версаче през 1997 г., Донатела поема ръководството на компанията и успешно продължава да я развива и вдъхва нов живот в модния свят.

Донатела Версаче е известна със своя уникален стил и екстравагантност. Тя е чест гост на червения килим и често е избирана за най-добре облечената жена на различни събития. Тя също така има голям принос в света на парфюмите, като е създала много успешни аромати за марката.

В допълнение към модата, Донатела Версаче е активна и в различни благотворителни каузи. Тя подкрепя много организации за борба с наркотиците и СПИН, както и за защита на животните.

В заключение, Донатела Версаче е изключително талантлива и успешна жена, която не само продължава да вдъхва нов живот в марката Версаче, но и има голям принос в света на модата и благотворителността.

 

Viale Moda