април 20, 2023

Michael Kors

От Екипът на Viale Moda
Michael Kors

Майкъл Корс е американски дизайнер, който се занимава с производството на модни аксесоари, дрехи и парфюми. Роден през 1959 г. в Лонг Айлънд, Ню Йорк, той започва да се интересува от модата още от ранна възраст и се обучава в Fashion Institute of Technology в Ню Йорк. След успешното завършване на образованието си, той започва да работи за марката Lothar's, където придобива ценен опит в индустрията.

През 1981 г. Майкъл Корс стартира собствената си марка, която носи неговото име. Първата колекция на марката беше представена в изложбен център в Ню Йорк през 1984 г. и бързо се превърна в хит сред поклонниците на модата. Основният стил на марката е елегантен и удобен, съчетаващ най-новите модни тенденции с елегантността на класическия стил.

В 1990-те години Майкъл Корс започва да работи и за други марки, включително Celine и Givenchy. През 1997 г. той става творчески директор на марката LVMH, за която разработва някои от най-успешните парфюми на компанията. През 2003 г. Майкъл Корс стартира и линия за мъжки дрехи, а през 2004 г. представя и първата си колекция от обувки.

Днес марката Michael Kors е една от най-успешните и популярни марки в света на модата. Компанията произвежда широка гама от продукти, включително дамски и мъжки дрехи, обувки, чанти, бижута, очила, часовници и парфюми. Марката е известна също така с редица знакови елементи, като златистите си метални акценти и използването на кожа от висок клас.