ноември 03, 2023

Calvin Klein

От Екипът на Viale Moda
Calvin Klein

От своето създаване през 1968 година от дизайнера Келвин Клайн и неговия бизнес партньор Бари Шварц, модната къща се утвърди като един от водещите световни брандове. В този блог пост ще разгледаме еволюцията на Calvin Klein и неговото значение за модната култура.

 

Calvin Klein започва кариерата си със създаването на собствена компания, фокусирана върху производството на палта и женски рокли. Скоро след това марката разширява портфолиото си, включвайки мъжко и женско бельо, джинси и парфюмерия. Философията на Клайн е изчистена и иновативна – той вярва в силата на минимализма и това се отразява във всеки елемент на неговата работа. Calvin Klein е известен със своята способност да превръща обикновените дрехи в икони на модата. Изчистените линии, неутралната цветова палитра и акцент върху комфорта правят неговите дизайни веднага разпознаваеми. Марката е революционизирала рекламата на бельо, като превърна тази част от гардероба в централен елемент на сексуалността и стила.

Рекламните кампании на Calvin Klein са изключително влиятелни, често смели и провокативни. Модната къща не веднъж е била пионер в използването на знаменитости и супермодели, като Брук Шийлдс и Кейт Мос, за да създаде дълготрайни образи, които трансформират обществените представи за сексуалност и мода. В последните години Calvin Klein активно работи върху устойчивостта и социалната отговорност. Марката взима мерки за намаляване на отпечатъка си върху околната среда и подобряване на условията на труд в своите производствени вериги.