април 13, 2023

Cristobal Balenciaga

От Екипът на Viale Moda
Cristobal Balenciaga

Cristobal Balenciaga е един от най-известните модни дизайнери на ХХ век. Той е роден в Испания през 1895 година и започва да работи като моден дизайнер в ранна възраст. През 1919 година той основава своята собствена модна къща "Balenciaga" в Сан Себастиан, която по-късно става една от най-успешните и прочутите марки в света на модата.

Стилът на Balenciaga е изключителен и винаги е бил известен с минималистичния си подход към модата. Той съчетава традиционните техники на шев с новаторски идеи, за да създаде уникални модели, които са привлякли вниманието на световната общественост. Неговите революционни идеи и дизайни влияят на модата и до днес.

Баленсиага е известен с това, че винаги е бил в крак с модните тенденции на времето, но никога не е следвал слепо модните линии. Той винаги е отбелязвал разликата си, като създава нестандартни и креативни модели, които излъчват елегантност и стил.

След смъртта му през 1972 година, марката продължава да развива своята мисия, за да запази наследството на Баленсиага. Днес марката Balenciaga продължава да изненадва света на модата с изключителни колекции и модели, които са обичани от милиони фенове по света.

Носенето на дрехи и аксесоари от Balenciaga е не само моден изявление, но и символ на стил и елегантност. Тази марка е изборът на многобройни знаменитости и модни икони, които ценят изисканите и креативни модели на Кристобал Баленсиага.

 

Viale Moda