април 13, 2023

Ralph Lauren

От Екипът на Viale Moda
Ralph Lauren

Ralph Lauren е американски дизайнер, който се известен с класическия и препи фасон на дрехите си. Той е основателят на световноизвестната марка Ralph Lauren Corporation, която включва различни линии на дрехи, обувки и аксесоари за мъже, жени и деца.

Роден през 1939 година в Бронкс, Ню Йорк, Ралф Лорън започва кариерата си като продавач на кравеферми. Той бързо осъзнава, че иска да създава нещо по-голямо и през 1967 година създава собствената си марка "Polo", която по-късно ще се преименува на Ralph Lauren Corporation.

Дизайните на Ралф Лорън са вдъхновени от американската култура и начин на живот, като включват класически фасони, качествени материали и изчистени линии. Той е известен също така с използването на своята емблема - една ездачка с поло играч, която е символ на елегантността и престижа.

Ралф Лорън е получил множество награди за своята работа в модната индустрия, включително наградата "Мода за живот" от Съвета на модата на Америка и често е сравняван с други легендарни дизайнери като Коко Шанел и Йв Сен Лоран.

Сега марката Ralph Lauren е налична в цял ​​свят, като продуктите й се продават в магазини и онлайн. Тя продължава да бъде един от най-успешните и популярни модни брандове в света и продължава да вдъхновява милиони хора с класическия и изискан стил на Ралф Лорън.

 

Viale Moda